onsdag 3. november 2010

FramdriftsplanTidsperspektiv:

Hva:


Ut året 2010


- Logo skal utarbeides

- Nettside skal komme på plass

- Utarbeide konkerransedyktige underleverandører

- Utvikle markedstrategi

- Utarbeide en økonomiplan


Januar 2011

- Firmeat skal opprettes

- Markedsføring skal iverksettes

- 100% konsentrasjon på å profilere oss som et varemerke

- Ansettelser av 2 pers som skal inneha stilling som:

servitør/garderobe/vask/garderobe/barback – deltid

Februar – Juli 2011

(6 måneder)

- Gjennomgå økonomien, sammenhenger i forhold til

prosjekter og perioder som evt. Ukedager. Likviditet?

- Markedsføringen: er den bra nok?

- Gjennomføre en spørreundersøkelse til kunder i forhold til

utbedringer evt positive tilbakemeldinger

- Fortsette å knytte tråder til nye underleverandører


Juli – Desember

2011

- Her skal vi ha kunnet opparbeidet kapital, kan man ta utbytte?

-Har vi gode nok betingelser hos våre underleverandører

- Gå over kundeoversikt evt markedsføringsplan

- Utvidelse av konsept? Ny målgruppe? Hva må til?

Januar – Desember 2012


- Personalet utvides med :

Økonomi og markedsførings ansvarlig

Dekoratør

Prosjektleder

Dette gjør at Jørgen A. og meg selv kan tre inn i våre forutsette stillinger som dagligleder og partner.

- Er økonomien slik at man kan utvide til nye avdelinger i Trondheim/Bergen allerede til neste år (2013)?

- Fortsatt pushe på for å utarbeide best mulige underleverandører

Januar – Desember

2013

- Utarbeiding av en/to nye avdelinger i storbyene Trondheim/Bergen

- Utarbeiding av underleverandører i de aktuelle områdene.

- Ansettelser i de forskjellige

- Iverksette markedsføring (dette forutsetter at underleverandøerene er på plass, og ansettelser)

Resultater av spørreundersøkelse

Utifra undersøkelsen kan man se at de som svarte visste hva et eventbyrå var. 80 % hadde enten vært med på et arrengement i regi av et eventbyrå enten via jobb eller på fritiden.
71% dem arrangerte sosiale sammenkomster (se figur 1). Figur 1:

67 % av disse arrangerte
sosialesammenkomster, og ikke mer en 19 % hadde benyttet seg for eventbyråer i den sammenheng. Derimot var alle positive til det å kunne ha en totalleverandør innefor arrangement, hvis de skulle benytte seg av noe sånt. Derimot veldig splittet besvarelse på om de kunne tenke seg å bruke penger til å være gjest i sitt eget selskap for en pengesum. Her har man jo også i bakhodet at nesten 60% av de som besvarte undersøkelsen var studenter, og ikke i målgruppen. For de som var i målgruppen viser det et stort JA for at de er interisserte i å bruke penger på arrangement.

Siste spørsmål spurte jeg hva de vil finne i et eventbyrå i forhold til tjenester.
Og diagrammet ble som så (figur 2):

Figur 2:
Det eneste jeg ser er at det ikke er noe medhold i at det skal være ødvendig med gullsmed innenfor leverandørgruppene til en leverandør som oss. Ellers er det entydig at design av innvitasjoner, bordkort og lignende er mer ønsket enn min teori. Grunnen til at jeg var noe usikker på dette er det at det er veldig få firmaer som leverer det som en del av sitt totalprodukt. Kanskje ikke på grunn av det ikke var et ønske fra kunden, men heller grunnet at man kanskje ikke ser behovet. Lyd og lys, bartendere, kokk, catering, servitør og underholdning var også klare poster som var ønsket.

Konklusjonen er at det er et marked for mitt produkt. Og det er viktig for meg å konsentrere meg på min målgruppe og hvordan å nå fram til dem. Og hvordan total produktet vil bli fremstillet.
Dette i tillegg til pris og pakkeløsninger som man blir enige om på forhånd!

Vær beredt!


Hva kan gå bra?

Jeg vil ha personale ansatt på deltid. Og vil derfor ikke lønne dem med mindere det er prosjekter i gang. Og er det slik at det er en del å gjøre, blir det penger i kassen. For eksempel vil servitører/garderobeans
l ha en lønn innenfor tariff på 110 kr timen, med tillegg for arbeidstid melom 21:00 og 06:00. Dette vil være innleid arbeidskraft. De vil kunne være til tjeneste for 220 kr i timen. Det tilsier 50% avkastning pr servitør i et arrangement.

Det som også gir opptur er lystne mennesker, et babyboom, en forerlskelsstorm eller bedret personlig økonomi generelt sett når det gjelder hele Norges befolkning.

Hva kan gå galt?

Det finnes ikke kunder. At personlig øknonomi nivået syker. At mennesker ikke lenger liker å ha julebord, eller å finne kjærligheten. Det værste senarioet er hvis jeg jeg sitter igjen med uforrutsette kostnader hvor jeg ikke vil være kapabel til å betale. Derfor vil dette belaste meg privat i og med at det er et enkeltmannsforetak.
Det som skal gjøre for at forretningsplanen skal gå i boks, avhenger mye av markedsføringen. Det å nå ut til kunden, og få nok etterspørsler. Skaffe store og viktige forretningspartenere og underleverandører. Det er også vikig å unne stille med konkurransedktige priser, kunne tilby kundene løsninger som de selv ønsker og fortsatt "ikke leke butikk".

Noe som kan være lurt å tenke på er om man heller skal starte opp et AS enn å ta et enkeltmannsforetak i forhold til risiko.
Også det i forhold til å skulle utvide til Bergen og Trondheim. At det vil være nødvendig med en utvidelse med rask virkning kan jeg si sikkert at ikke vil skje i og med at konkurrentene er mange. Det som er viktig er å etablere og konsenterere seg på markedsføring og et solid varemerke.

Målgruppe og markedsføring

Jeg vil lokalisere meg i Oslo som sentral område. Men også kunne ta oppdrag utver Asker og Bærum eventuelt lengre ut ifra Oslo med tiden. Muligens senere starte opp i storbyene i Norge som Bergen og Trondheim.

Jeg vil promotere via bekjentskaper i bransjen venner og bekjente. Dette gjør også at eventuelle kunder får et mer personlig budskap. Det vil også være mest lønnsomt for oss å kunne sammarbeide med resturater eller catring firmaer for arbeidsavtaler som levering av mat, tilgang til kokker og ikke minst reklame utad. Ved å sammarbeide med slike parter vil man også få anbefalinger og vi kan knytte til oss et stort nettverk som kan gi oss tilganger til lokaler, billigere tjenester ol.

Jeg ville også bruk internett som kanal i og med at dette er en kanal nesten samtlige av Norges befolkning bruker til daglig.

Facebook er for eksempel et godt eksempel på en nettside med stor dekning av norges urbane befolkning. Starte opp en Facebook gruppe og invitere venner og kjente, og oppfordre til å invitere videre. Ikke minst ha en egen nettside til firmaet som alle gruppe medlemer blir henvist til på gruppen.Få media oppmerksomhet, bruk kontakter og bli skrevet om i lokalavisen el.
Markedet for meg som totalleverandør innenfor arrangementer er ganske stort.
Det jeg vet er at i følge Brønnøysund registerene er det 219 firmaer i hele Norge innenfor catring og 411 firmaer registerert innenfor event.

Jeg finner ingen konkrete data på hvor mange som benytter seg av eventbyrå eller hvor mange som feirer for eks. sermonier eller bursdager med festligheter. Men èn ting jeg vet er at vi
Normenn, hvis vi tenker på alkoholkonsum drikker mer alkohol pr innbygger gjennom hele året enn resten av verden. Første kvartal i år ble det registrert 17 millioner liter vin for eks (ssb.no).

Målgruppen derimot er vanskeligere å definere. Men jeg har kommet fram til at målgruppen primært er enkeltpersoner i en alder fra 30 og oppover, med en god personlig økonomi eller firmaer/lag i alle størrelser. Deres kjøps kritereier er et perfekt produkt, en samlet pakkepris avtalt på forhånd og god service.

"Det lille ekstra til din begivenhet".


SWOT


Konkurrenter

Som den eldre datamannen Gregory Rawlins sa " Hvis ikke du er en del av dampveivalsen, er du en del av veien".

S:
Styrken i min bedrift er at jeg er engasjet, motivert og måldrevet. Jeg har mye kontakter allerede, en stødig sammarbeidspartner Jørgen A., med mulige investorer allerede. Og har mennesker som en kompetente innenfor de stillingene vi trenger bemanning.

W:
Svakheter med firmaet er mange konkurrenter. Vanskelig å definere målgruppe, og å nå målgruppe. Få kunden til å være mindre truet av ordet "EVENT".

O:
Mulighetene ved det eksterne er å kunne bruke konkurrenter. Lage sammarbeidspartnere, danne allianser. For det er også ofte sånn at eventbyråer ligger under samme paraply som en kjede i utelivsbransen. EKs: Manolo, Donald og Onkel blå (servos), sammarbeider mye med BestCompany.

T:
Truslene jeg kan møte er for velletablerte konkurrenter. En nedgang i personlig økonomi i Norge. Et stille marked innenfor bransjen og for lite kundereasjoner.


Verdier

Min forretningsidee er en totalleverandør innenfor event. Jeg vil operere som en grossist med flere underleverandører i mange kategorier, som er alt fra catring til stylister. Jeg gjør det enklere for kunden ved å gi dem et samlet produkt med en samlet pris til en perfekt kvalitet.

Jeg gjør at det er mulig for kunden å ha en 8 til 16 jobb, tre hunder og 2 barn - å kunne invitere til fest, selv om tiden er knapp. Jeg gir muligheten til den giddelause eller til den
som ikke vil ha den lille vin kvelden hos seg selv. De kan ha muligheten til å arrangere et annet sted eller få noen til å arrangere det for seg. Dette tilfører samfunnets mennesker mer tid til å kunne ha sosiale sammenkomster, det gir muligheten til å arrangere et fullkomment bryllp; til tross for stram tidsplan og det tillater selv den mest giddelause å kunne ha sin egen fest.
Og ikke minst gir det kunden mulighet til å nyte festen, bruke tid med familien og kunne få med selg det som blir sagt i foredraget. Det gir mindre skilsmisser, mer tid med barna,
et våkent firma og nok et vellykket lag!

Det skal være lov å nyte livets gleder - til tross for liten tid, som stadig blir mindere!

Spørreundersøkelse

Ta den her !

Spørr 10 på gata

Jeg presenterte min idee forAnja Tronstad 23 år… "Jeg har ikke hatt behov for det enda, i og med at det eneste jeg arrangerer er vors og små sosiale sammenkomster. Men jeg likte ideen veldig godt når det gjaldt det å servitører og kokk hjemme til festligheter".
Trond Gammen 42 år.. "Jeg har faktisk benyttet meg av BestCompany i forretningssammenhenger og har vært veldig fornøyd med det. Det er jo mye konkurranse for deg, men det å kunne prøve å spesialisere seg litt mer til det private kan være lurt ".

Petter Møller Pettersen 37 år.. " Jeg liker å gjør det meste selv hvis jeg skal ha det i privat sammenheng. Men hadde kanskje vært litt deilig å slippe å lage mat i mange timer, og får noen til å servere det.. "


Olav Daabous 25 år .. "Ja! Det var lurt! Jeg elsker å være gjest i mitt eget selskap. Er det dyrt?".


May – Britt Bråthe 39 år.. " Jeg feirer ingenting. Så det har jeg ikke behov for"


Mette 53 år.. " Jeg bor på Evje, så der har vi en mann i bygda som har et slik event byrå. Det bruker vi alltid. Han har slike standup show, catering og bartendere."

Anita 48 år .. "Det koster jo litt, men hvis du leverer en ferdig pakkepris på forhånd er det jo veldig lett for kunden".
Jan Åge Nilsen 46 år.. "Har du ett visittkort?"

Jeanett Torkildsen 27 år.. "Joa, jeg har jo arrangert bursdager og sånn på nattklubber. Gjør dere det også? I såfall er jo det genialt! "

Aasmund Lund 53 år.. " Veldig bra idee. Jeg benytter med av slike tjenester når jeg arrangerer. Dette på grunn av tidsbesparelse og rett og slett ork".

Hva og hvem?

Kort:

Din total leverandør innenfor arrangement. Alt fra invitasjon, dekorasjon, servering, kokk, garderobe, bartendere, dj, staylister, frisør, blomster og lignende. Du som arrangør vil finne oss som en totalleverandør av oppgaver innenfor et arrangement. Dette gjør det mulig for arrangøren å kunne være ”gjest” i sitt eget selskap. Nyte festen og ikke tenke på forberedelser eller mangel på tid. La oss få ta oss av festen. Alt før og etter!

Tilbakemelding:

Etter min lyn presentasjon fikk jeg tilbakemeldinger på:

- Skulle jeg være dyr og overgå alle eksisterende aktører?

- Skulle jeg være på likt plan med alle andre?

- Har jeg kontaktene jeg trenger?

-Hva er unikt med akkurat min forretningidee?

Jo, lignende aktører i bransjen spesifiserer seg mer på arrangementer i forhold til firma eventer. Mange aktører er velletablerte, med mye spennde artister å tilby, med mange kontakter og kjente fjes. Jeg derimot vil konsentere meg mer på de privatearrangementer. På religiøse sermonier for eksempel, men også kunne tilby å være leverandør for de større eventer. For det ser jeg erfaringsmessig at mange andre aktører konsenterer seg om de store, men glemmer de små. Jeg vil legge meg på et konkerransedyktig nivå, men jeg vil at kunden skal føle et mye mer personlig tilhørighet i mitt firma. Å tilføre en personlig tilfredshet og tilby et fullkomment slutt produkt.

Økonomi:

-I forhold til økonomi skal jeg starte et enkeltmannsforetak, og vil i den sammenheng ikke trenge noe kapital for å starte oppfirmaet.

- Søke eventuelt etablerer stipendt fra kommunen til å kjøpe nødvenigheter til firmaet som; domene, utarbeiding av nettside, printer og lignende.

-Jeg skal ta ut minst mulig fra foretaket det første året for å kunne ha opparbeidet kapital.

-Jeg vil ansette mennesker på deltid i forhold til jobber, og midlertidlige ansettelser i forhold til arrangementer.

- Jeg skal ta ut minst mulig fra foretaket det første året for å kunne ha opparbeidet noe kapital.

- Jeg vil be kunden betale i forskudd noe av totalbeløpet for å sikre meg selv, og heller ha betalingsfrister etter arrangementet fra underleverandørene. Det gjør at kunden skal kun betale et samlet beløp til oss, i stedet for å måtte betale hver enkel underleverandør.

- Jeg vil lage avtaler om at underleverandører skal gi oss en 10 % (el) avkastning på deres leveranse til kunde.

Min sammarbeidspartner:

Jørgen Akersveen! Kåret til veteran i utelivsbransjen etter 16 år trofast tjeneste. Hatt stillinger fra barsjef til dagligleder. Og har flere kontakter innenfor bransjen enn det jeg kan telle på mine hender og tær. Dette omhandler lokaler, alkohol leverandører, djer, bemanning og eventoppsett. Han sitter også på flere eventuelle investorer og har sittet på dørmatta det siste året i forhold til å skulle starte opp sitt eget foretak som eventbyrå.

Han er for meg mitt ess. I tillegg har han jobbet med økonomi i Gresvig kjeden, og er en omgjengelig type som er meget lett å like.

Rollefordeling:

Nå har det selg slik at jeg er ene og alene på gruppen. Så mitt motto er ” Helt om dagen, helt om nattan”, som jeg tror vil passe meget godt i dag!

Ellers vil jeg være operere som prosjektansvarlig, dagligleder og fungere som dekoratør og kreativt ansvarlig.

Jørgen vil operere som økonomisk ansvarlig, web, bemanninsansvarlig og fungere som firmaets ansikt utad.

Kontakter:


- Gullsmed - Gullsmykket holmen senter - Sissel Zibell

- Frisør/sminkøri - Salong hårfagre Majorstuen- Wenke Bråthen

-Blomster - Linn Christin Erikssen

-Fotograf - Marika Bove

-Trykkeri - Allkopi Fornebu - Per Inge fløtnes

-Utleie lyd/lys - Bærum lyd - Sondre Bly Glevoll

-Catring - middagstid as bjørn moen